Автор: admin
Публикувано на: 29.10.2009 00:42:08

Рейтинг:

Ferrari

Основаната през 1919г. инженерна и дизайнерска компания Zagato е работила в миналото с повечето италиански марки, включително с Ferrari. По случай своята 90-годишнина, фирмата е създала специален модел, в сътрудничество именно с базирания в Маранело производител на спортни автомобили.

В рамките на новия съвместен проект на двете компании, Ferrari са намерили 5 екземпляра от модела 550 Barchetta, произвеждал се в периода 1996–2001г., и са ги предоставили на Zagato, като преди това са им премахнали всички „ненужни” елементи.

Дизайнерското студио е нарекло разработката Ferrari 550 GTZ, като все още не споменава какви са нейните технически характеристики и динамични показатели. Имайте предвид, че стандартното Ferrari 550 Barchetta разполага с 5.5-литров V12 двигател, с мощност 492к.с., позволаващ на автомобила да ускорява от 0-100км/ч. за 4.2сек. и да развива 320км/ч.

Всеки един от петте екземпляра ще бъде продаден за сумата от около 1.1млн. евро, като те вече са запазени от клиенти, а интересът към тях е бил огромен, което е съвсем нормално имайки предвид ограничените бройки.

Източник: carsuk.net 


Галерия Ferrari 550 GTZ Zagato
Тагове: Ferrari, Zagato, Ferrari 550 GTZ
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg