Автор: admin
Публикувано на: 03.12.2010 12:10:53

Рейтинг:

Ferrari

От Ferrari показаха състезателното 458 Challenge още през месец юли, но тогава на събитието присъстваха само избрани хора, а официалният дебют на автомобила пред широка публика ще се състои на изложението в Болоня, отварящо врати за посетители на 4-ти декември.

Ferrari 458 Challenge е оборудван с 4.5-литровия V8 двигател на серийния модел, като е запазена и мощността му от 570к.с., но са извършили промени по скоростната кутия, довели до подобряване на въртящия момент при ниски обороти.

Автомобилът може да се похвали също с ново окачване с по-твърди пружини, което е намалило клиренса, спирачна система Brembo с карбоно-керамични дискове, последно поколение ABS, използвано и от 599ХХ, както и с 19-инчови джанти, облечени със състезателни гуми Pirelli.

Инженерите на Ferrari са успели да намалят значително теглото на състезателната машина, чрез употреба на по-тънки външни панели, изработени от карбон и материала Lexan, но не се съобщава колко точно е то.

В резултат на извършените модификации и намаленото тегло, Ferrari 458 Challenge е направил обиколка на пистата Фиорано с почти 2 секунди по-бързо от своя предшественик F430 Challenge.


Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg