Автор: vladi
Публикувано на: 25.08.2011 16:14:03

Рейтинг:

Електромобил

Миналата седмица е бил подобрен световният рекорд за автономия на електрически автомобил, което ще даде още по-голям тласък на превозните средства, задвижвани изцяло от електроенергия.

Рекордът е постигнат от така наречения Schluckspecht E, който е успял да измине разстояние от 1 631км. на пистата на компанията Bosch в Боксберг. Постижението е потвърдено от инспектори на TÜV SÜD, които са присъствали, а сега се очаква и от FIA да признаят рекорда.

За изминаването на гореспоменатото разстояние на Schluckspecht E са му били необходими цели 36 часа и 12 минути, като за това време са се сменили общо четирима пилоти.

Средната скорост, с която се е движил електомобилът е била 45км/ч., а консумацията на електроенергия за 100км. е 1.43 kWh, което се равнява на точно 0.36 литра дизелово гориво.

Schluckspecht E е оборудван с два електромотора, вградени в предните колесници на превозното средство. Енергията за тях се доставя от комплект 23 kWh литиево-йонни батерии, а теглото на машината е само 320кг.


Галерия Schluckspecht E
Електромобил измина 1 631км. без презареждане
Електромобил измина 1 631км. без презареждане
Електромобил измина 1 631км. без презареждане
Електромобил измина 1 631км. без презареждане
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсориПоследни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg