Автор: vladi
Публикувано на: 30.03.2011 12:05:41

Рейтинг:

Електрическото

Шведската компания Volvo съобщи, че е приключила много важни тестове на електрическото C30, които са извършени при тежки метеорологични условия, но са доказали надеждността на някои нови технологии.

С електромобила са проведени над 200 различни изпитания, като средната температура на въздуха е била -20 градуса по Целзий.  При всички тях машината се е справила безпроблемно, което дава големи надежди за нейната реализация.

Най-важното за Volvo е било да докажат, че тяхната система за контрол на температурата в купето и зоните с електромотора, електрониката и литиево-йонните батерии действително е ефективна.

Интересно е, че системата работи на биоетанол и се състои от три отделни климатика, като един от тях се грижи само за отоплението на комплекта литиево-йонни батерии, тъй като при много ниски температури, енергията в тях бързо се изтощава.

Припомняме ви, че първоначално от Volvo C30 EV ще бъдат произведени само 50 тестови бройки. Електромобилът разполага с мощност 111к.с., автономията му е 150км., ускорява от 0-100км/ч. за 11сек. и развива максимална скорост от 130км/ч.


Електрическото Volvo C30 премина през сурови тестове
Електрическото Volvo C30 премина през сурови тестове
Електрическото Volvo C30 премина през сурови тестове
Електрическото Volvo C30 премина през сурови тестове
Тагове: Volvo, Volvo C30
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg