Автор: admin
Публикувано на: 03.10.2008 00:40:00

Рейтинг:

Електрическият

На изложението в Париж, Nissan показа изцяло електрическата концепция Nuvu, която ще бъде използвана като основа при създаването на сериен електромобил, чиято поява е планирана за 2010г.

Nissan Nuvu се задвижва от електродвигател, разположен в задната част на автомобила, който се захранва от ламинирани литиево-йонни батерии, намиращи се под седалките. Превозното средство може да измине разстояние от 125км., когато е напълно заредено, и развива максимална скорост от 120км/ч.

За разлика от конвенционалните литиево-йонни батерии с масивно цилиндрични клетки, тези в Nuvu имат тънки ламинирани клетки и по-малки компоненти. От Nissan съобщават, че това повишава тяхната сила с 50%, като в същото време намалява размерите им наполовина.

Ламинираните литиево-йонни батерии са и два пъти по-ефективни от конвенционалните, дори и след петгодишно използване или 100 000 километра пробег на автомобила. Те се зареждат максимум за 20 минути в обикновен контакт с напрежение 220 волта.

Други уникални характеристики на Nissan Nuvu са малките слънчеви панели на стъкления покрив, които са оформени като листа на клони, както и това, че голяма част от елементите на автомобила са изработени от рециклирани материали. 


Галерия Nissan Nuvu Concept
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg