Автор: admin
Публикувано на: 22.09.2009 12:05:45

Рейтинг:

Електрически

Южнокорейската компания Hyundai представи във Франкфурт напълно завършена версия на изцяло електрически i10, която през 2010-та година ще започне да се продава на местния пазар.

Hyundai i10 Electric е оборудван с 49-киловатов (65к.с.) електромотор и последно поколение литиево-полимерна батерия с капацитет 16kWh. Мъникът е състояние да изминава 160км/ч. без презареждане, да ускорява от 0-100км/ч. за 15сек. и да развива максимална скорост от 130км/ч.

Въпреки наличието на батерии, които по принцип са доста тежки, електрическият автомобил е запазил теглото си от около един тон, благодарение на някои модификации, които са направили инженерите на Hyundai по него.

Както вероятно ви е направило впечатление, южнокорейците са използвали литиево-полимерни батерии, които са с 40% по-малки, с 30% по-леки и с 12% по-ефективни от никел-металхидридните, а на всичкото отгоре се зареждат по-бързо и  издържат на много по-ниски температури.

Батериите могат да се зареждат както в стандартен домакински контакт, в който процедурата отнема 5 часа, така и в специализирани станции с високо напрежение, където 85% от енергията се възстановява само за 15мин.

Първоначално от Hyundai ще ограничат продажбите на i10 Electric само на пазара в Южна Корея и при евентуален успех там ще мислят и за други части на света. 


Галерия Hyundai i10 Electric
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg