Автор: admin
Публикувано на: 20.06.2010 21:56:29

Рейтинг:

Домашна
Концернът GM ще подари домашна електростанция на първите 4 400 собственици на Chevrolet Volt. Имайте предвид, че цената на модела в САЩ се очаква да е под 30 000 долара, тъй като правителството отпуска субсидия в размер на 7 500 долара.

Според прессъобщението, домашната електростанция с напрежение 240 волта зарежда автомобила за сравнително кратко време, но не се уточнява за колко точно. Тя обаче едва ли ще върши работа в Европа, тъй като мрежата тук е с такова напрежение, докато в САЩ тя е със 120 волта.

Разработването и производството на 4 400-те инсталации ще се поеме от щатския департамент по енергетика. Той възнамерява да следи потреблението на електроенергия на Volt във всяка област на страната и на базата на получените данни да изгради 15 000 публични електростанции, където е най-необходимо.

Продажбите на Chevrolet Volt в САЩ ще стартират до края на тази година, като ви припомняме, че автомобилът разполага с електромотор, с мощност 150к.с., комплект литиево-йонни батерии и 1.4-литров бензинов двигател, който се използва единствено за презареждане на батериите, когато енергията в тях намалее.

Галерия Chevrolet Volt
Тагове: GM, Chevrolet, Chevrolet Volt
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсориПоследни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg