Автор: admin
Публикувано на: 07.10.2010 09:51:48

Рейтинг:

Dodge
От Mopar вече представиха модел 2011 на своята версия на Dodge Challenger, която е оборудвана с 5.7-литров V8 двигател, но сега придворните тунери на концерна Chrysler са решили да пратят автомобила в ново измерение.

На мястото на стандартния агрегат инженерите на Mopar са монтирали огромния 8.4-литров V10 от Dodge Viper, но за съжаление не се споменава какви технически и динамични показатели са постигнали.

Автомобилът е наречен Challenger Drag Pak и това въобще не е случайно, тъй като той не само изглежда като, но и фактически представлява драг машина, която обаче е лицензирана за движение по обществени пътища.

Двигателят на Dodge Challenger Drag Pak е комбиниран с двустепенна автоматична трансмисия, задната ос е заздравена, джантите му са като на драг автомобили, интериорът е коренно променен, а за задвижване се използва състезателно гориво.

От Challenger Drag Pak ще бъдат произведени само 70 екземпляра, чиято цена ще е 85 512 щатски долара, като първите доставки са предвидени за началото на 2011-та. Срещу още 7 950 долара от Mopar предлагат и допълнителния пакет Competition Package, включващ предпазни клетка и мрежи на прозорците, както и шестточкови колани.

Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg