Автор: admin
Публикувано на: 08.04.2010 12:09:14

Рейтинг:

Daimler
Финансовата криза предизвика доста фалити, сливания и придобивания сред автомобилните компании, които могат да се окажат много ползотворни, най-вече поради факта, че преди всичко водят до оптимизиране на разходите.

Сред печелившите вероятно ще бъде новосформираният алианс между немския концерн Daimler и групата Renault-Nissan, които вчера сключиха официално споразумение за създаване на един от трите най-големи световни алианса в автомобилната индустрия.

Според договора, Daimler придобива 3.1% от акциите на Renault и още толкова от тези на Nissan, а френската и японската компании получават общо 3.1% от немския концерн.

Целта на съдружието е намаляване на производствените разходи, чрез използване на общи платформи и части. Първото, което стана ясно е, че модели на Infiniti ще се задвижват от 4 и 6-цилиндрови двигатели на Daimler.

В рамките на споразумението влиза и разработка на общи модели, двигатели и трансмисии. Така например, новите поколения на Renault Clio и Smart ForTwo ще споделят обща платформа.

Само времето ще покаже дали сътрудничеството между Daimler и Renault-Nissan ще се окаже ползотворно, но ние се надяваме, че намаляването на производствените разходи ще доведе до създаване на по-качествени автомобили и до понижение на техните цени.

Daimler и Renault-Nissan създадоха нов глобален алианс
Daimler и Renault-Nissan създадоха нов глобален алианс
Тагове: Daimler, Renault, Nissan
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg