Автор: admin
Публикувано на: 09.12.2009 00:24:09

Рейтинг:

Dacia
Румънската компания Dacia представи официално новия си модел Duster, който има за цел да навлезе сериозно в сегмента на бюджетните компактни кросоувъри.

От Dacia твърдят, че цената на Duster ще бъде сравнима с тази на един градски автомобил, като Ford Fiesta например, въпреки че неговите размери са по-близки до тези на моделите от C-сегмента, към който се причислява Volkswagen Golf.

Компанията представя новия си модел, като евтин, здрав, надежден и лесен за управление. Автомобилът е насочен към клиентите, които търсят ежедневно превозно средство, притежаващо типични офроуд качества.

Дължината на Dacia Duster е 4.32м., а широчината и е 1.82м., което е приблизително колкото тази на Nissan Qashqai. Пътният просвет на автомобила е над 20см., а товарният му обем варира от 475 dm3 до 1 600 dm3. Кросоувърът може да се похвали с изключително ниско тегло. При версията със задвижване към предните колела то е 1 180кг., а при тази със системата 4x4, която е разработка на Nissan – 1 280кг.

Производството на новия модел ще се осъществява в завода на Dacia в Питещ (Румъния), а продажбите му ще стартират през пролетта на 2010-та, след официалната премиера на автомобила на изложението в Женева. Duster ще се предлага с 1.6-литров бензинов двигател, генериращ 110к.с., и с два дизелови dCi агрегата, доставящи мощност от 85 и 105к.с.

Галерия Dacia Duster
Тагове: Dacia, Dacia Duster
Читателски коментари

KLAEN - 2014-11-17 15:56:08 0 отговори

KLAEN -

XARESVA MI TAQ MACHINA CHTE Q KYPQ

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg