Автор: admin
Публикувано на: 19.11.2009 12:50:11

Рейтинг:

Dacia
Румънската компания Dacia е решила да разкрие първия SUV модел в своята история по един доста нестандартен начин. Вече е известно, че неговото име ще е Duster, като това на едноименната концепция, показана на изложението в Женева през март.

За да промотират модела, от Dacia са създали специална версия на Duster, която ще участва в състезанията от шампионата Trophеe Andros, провеждащи се на лед, като зад волана на автомобила ще седи не кой да е, а легендарният пилот от Формула1 Ален Прост.

В началото на седмицата румънците разпространиха снимки именно на тази версия и разкриха подробности за серийния модел, който ще направи официален дебют на изложението в Женева през март 2010-та и веднага след това ще се появи в шоурумите на компанията, с цена около 11 000 евро.

Автомобилът, с който ще се състезава Ален Прост, е оборудван с 3.0-литров V6 двигател, чиято мощност достига 350к.с., но този агрегат няма да е наличен при серийния модел. Dacia Duster ще е налична с бензинов и дизелов двигател, съответно с мощности 85 и 105к.с., като се предлага във версии със задвижване към предните и към четирите колела.

Галерия Dacia Duster Ice Racer
Тагове: Dacia, Dacia Duster
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg