Автор: vladi
Публикувано на: 27.10.2011 13:06:29

Рейтинг:

CustomGT

Немската компания CCG Automotive доказа, че автомобилите, задвижвани от природен газ имат огромен потенциал и в никакъв случай не отстъпват на тези, работещи на бензин или дизелово гориво.

Немците са разработили собствен суперавтомобил, който е наречен CustomGT и според тях е в състояние да ускорява от 0-100км/ч. за 3.3сек. и да развива над 300км/ч., благодарение на 740-те конски сили, доставяни от 7.4-литров V8 двигател, оборудван с технология за принудително пълнене.

Екипът на CCG Automotive е работил по своята машина в продължение на две години, като от компанията са предвидили да има и по-скромни нейни версии. Едната е оборудвана отново със 7.4-литров агрегат, чиято мощност обаче е 550к.с., а другата - с 6.0-литров V8, генериращ 450к.с.

Задвижването при всички случаи е само към задните колела, а скоростната кутия е шестстепенна секвенционална. Двигателите могат да работят както на бензин, така и на газ, като във втория случай няма загуба на динамика.

CustomGT може да се похвали и с доста ниско тегло, което в зависимост от версията е от 960 до 1 040кг. Цената на суперавтомобила в родината му Германия започва от 113 500 евро, като е възможно да бъдат поръчани допълнителни екстри.


Галерия CCG CustomGT
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg