Автор: admin
Публикувано на: 18.09.2009 11:30:06

Рейтинг:

Citroen

Вероятно всеки от вас е виждал модела 2CV на Citroen и ако не е било на улицата, то спомнете си филма „Полицаят от Сен Тропе” с Луи дьо Фюнес, и непременно ще се сетите с усмивка на лицето за кой автомобил става въпрос.

Сега от Citroen са решили да създадат модерна интерпретация на 2CV, с много агресивен дизайн, която се надяваме скоро да видим при дилърите на компанията. Така наречената концепция REVOLTe беше представен от французите на изложението във Франкфурт.

Citroen REVOLTe използва хибридна задвижваща система, състояща се от двигател с вътрешно горене, електромотор и комплект литиево-йонни батерии. За момента липсват данни за техническите показатели на автомобила, но французите споделиха, че той може да се движи и само в електрически режим.

Габаритите на концепцията са 3.68м. дължина, 1.73м. широчина и 1.35м. височина. В нейния интериор има място за четирима души, а достъпът до него е максимално улеснен, чрез отварящи се наобратно задни врати и липса на средна колона.

За момента от Citroen все още не са потвърдили за серийно производство на REVOLTe, но имайки предвид, че повечето автомобилни компании са на вълна възраждане на свои популярни модели от миналото, най-вероятно скоро ще видим и съвременен вариант на 2CV. 


Галерия Citroen REVOLTe Concept
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg