Автор: admin
Публикувано на: 07.07.2010 11:17:15

Рейтинг:

Citroen
Едва ли някой е очаквал Citroen да не разработи състезателна версия на DS3 и ето, че тя вече е завършена и според представители на френската компания е готова да се изкачи на върха в клас R3T.

Автомобилът е оборудван с доработен вариант на стандартния 1.6-литров бензинов двигател, чиято мощност е увеличена до 210к.с., а максималният му въртящ момент достига 350Нм. Агрегатът е комбиниран с шестстепенна секвенционална трансмисия, по подобие на C4 WRC, с която смяната на предавките става два пъти по-бързо.

Гореспоменатата мощност е постигната чрез извършване на редица подобрения. Сред тях са препрограмирано ECU, изцяло нови изпускaтелна система, спортни бутала, мотовилки, разпределителен вал, въздушен филтър и турбина.

За да отговаря на всички условия за безопасност, от Citroen са вмъкнали в купето задължителната предпазна рамка и са добавили противопожарна инсталация. Освен това, са налице ново състезателно окачване и спортна спирачна система.

От Citroen ще предлагат DS3 R3 на своите клиенти както напълно сглобен, така и като комплект. Вторият вариант ще бъде предпочетен от тимове с по-ниски бюджети, но с нужните умения да си сглобят сами автомобила, както и от такива, които смятат да извършат допълнителни подобрения по него.

За първи път ще видим Citroen DS3 R3 на състезателна писта в края на тази година, но имайте предвид, че френската компания няма да спре дотук с разработването на състезателни версии на DS3. Тя обещава през 2011г. да видим и кола, лицензирана за участие във WRC, като за нейна база ще се използва именно DS3 R3.

Галерия Citroen DS3 R3
Citroen DS3 се впуска в състезания
Citroen DS3 се впуска в състезания
Citroen DS3 се впуска в състезания
Citroen DS3 се впуска в състезания
Citroen DS3 се впуска в състезания
Тагове: Citroen, Citroen DS3
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg