Автор: admin
Публикувано на: 18.12.2009 23:31:43

Рейтинг:

Chrysler
Chrysler Group LLC ще инвестира 179 милиона долара, за да лансира производството на икономичен двигател за северноамериканския пазар, който ще се произвежда във фабриката GEMA (Global Engine Manufacturing Alliance) в Мичиган.

Инвестицията ще доведе до създаване на 573 нови работни места в автомобилната индустрия, от които 155 позиции ще са в Chrysler Group.

Фабриката GEMA, намираща се в Дънди, Мичиган, ще произвежда 1.4-литров, 16-клапанов, напълно роботизиран двигател (Fully Integrated Robotized Engine, FIRE) за нуждите на растящата гама от икономични автомобили. FIRE е функция на съюза между Chrysler Group и Fiat, която ще включва иновативната технология на Fiat за двигатели с намалени вредни емисии и подобрена икономия на гориво.

“Това е една от най-важните стъпки напред, която демонстрира нашето желание да спазим ангажимента си по стратегическия съюз между Fiat и Chrysler, както и по картата, която очертахме през ноември,” каза Серджо Маркионе, главен изпълнителен директор на Chrysler Group LLC.

“Tози проект допълнително демонстрира, че Мичиган разполага с конкурентен бизнес климат, инфраструктура и талантливи служители, за да се конкурира на глобалния пазар,” заяви губернаторът Дженифър Гранхолм.

Производството на 1.4-литровия двигател в GEMA ще започне през последното тримесечие на 2010 година. Първоначално двигателят ще бъде вграждан в модела Fiat 500, чието производство ще стартира в Северна Америка през 2011-та.

Галерия Chrysler
Chrysler инвестира $179 милиона в нови работни места
Тагове: Chrysler
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg