Автор: admin
Публикувано на: 05.08.2010 23:22:38

Рейтинг:

Chevrolet
General Motors потвърди, че поради високия обществен интерес към Chevrolet Volt, ще увеличи производствения капацитет в САЩ на революционния електрически автомобил с увеличен пробег, с 50% - от 30 000 на 45 000 броя през 2012г.  

Това бе съобщено когато американският президент Барак Обама посети производствените съоръжения Детройт-Хамтрамк, където в момента се произвежда Volt. Моделът ще започне да се продава на определени пазари в САЩ по-късно през тази година.

“Chevrolet Volt предлага на водачите най-модерни технологии, невероятни иновативни решения и нещо, което никой друг електромобил не може да осигури – спокойствие на духа,” отбеляза Едуард Е. Уитакър, председател на борда на директорите и изпълнителен директор на GM.  “Ние сме много горди да посрещнем президента на Съединените щати в този завод, където бъдещето на американската автомобилна индустрия се гради днес от мъжете и жените работещи в General Motors.”

Volt се задвижва от електричество през цялото време. В рамките на първите 60км. той използва електричеството съхранено в литиево-йонната акумулаторна батерия с капацитет 16 кВтч без да отделя никакви емисии. Когато то спадне под определено равнище се активира двигателят с вътрешно горене, който задвижва генератор, зареждащ батерията и осигуряващ общ пробег от 500км. при пълен резервоар с гориво.

Заводът Детройт-Хамтрамк получи нов инвестиционен капитал от 336 млн. долара, който да бъде използван за подготовка на производството на Volt, като част от общия капитал от над 700 млн. долара, който GM инвестира в осем съоръжения, участващи в производствения цикъл на Volt от 2008г. Те включват лаборатория за развойна дейност в областта на акумулаторните батерии върху площ от 3 000 м2  в Уорън, завод за монтаж да акумулаторни пакети в Браунстаун Тауншип, съпътстващи дейности по производството на двигатели и щамповане в Гранд Бланк, Бей Сити, както и три завода във Флинт, всичките базирани в щата Мичиган, САЩ.

Освен че директно осигурява нови работни места в рамките на GM, Volt подпомага увеличаването на заетостта и на инвестициите при поддоставчиците. През миналия месец доставчикът на акумулаторните клетки LG Chem/Compact Power Inc. направи първа копка на завод за 300 милиона долара на площ от 60 000 квадратни метра, създавайки 400 работни места в Холанд, Мичиган.

Volt изигра и друга роля, давайки импулс на тенденцията за електрификация. От дебюта му през 2007г., останалите автомобилни производители анонсираха над 30 plug-in хибрида и електрически автомобила.

Chevrolet увеличава производствения капацитет на Volt с 50%
Тагове: Chevrolet, Chevrolet Volt
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg