Автор: admin
Публикувано на: 11.07.2010 23:23:16

Рейтинг:

Chevrolet
Председателят на управителния съвет и изпълнителен директор на General Motors Ед Уитакър обяви решението на компанията да добави още няколко премиерни пазари за Chevrolet Volt в отговор на засиления интерес към новия електромобил в различни региони на територията на САЩ.

Уитакър потвърди, че първоначално Volt ще се предлага на седем обособени градове и региони в САЩ – по-късно тази година продажбите на крайни клиенти ще стартират в Калифорния; Вашингтон, федерален окръг Колумбия; Остин, Тексас и град Ню Йорк. През първото тримесечие на 2011-та се очаква Chevrolet Volt да постъпи и в представителствата на марката в Мичиган, Ню Джърси и Кънектикът, както и в останалата част на Тексас и Ню Йорк.

"В състояние сме да добавим толкова различни пазари като тези в Тексас и Ню Йорк към предварително обявените, тъй като Chevrolet Volt е в състояние да се справи успешно както с градското движение, така и с преодоляването на по-дълги разстояния – както в горещото лято на Остин, така и в студа на зимните месеци в Манхатън," сподели Уитакър. "Volt може да бъде вашият основен автомобил, който ви дава свободата да пътувате без бензин и без стреса, свързан с планирането на всяко пътуване в зависимост от заряда на акумулаторните батерии.”

GM обяви своите планове за производство на 10 000 екземпляра Chevrolet Volt към края на 2011г. и на допълнителни 30 000 бройки Chevrolet Volt през 2012-та в завода на GM в Детройт-Хамтрамк, щата Мичиган. Графикът на компанията предвижда Volt да бъде на разположение на клиентите във всичките 50 американски щата в рамките на 12 до 18 месеца след момента на пазарната му премиера. Марката Chevrolet планира изграждане на сервизна мрежа с национално покритие чрез оторизирани сервизни дилъри на Chevrolet Volt в периода на разгръщането на пласментната кампания в рамките на 12 дo 18 месеца.

За да отбележи подобаващо присъединяването на нови премиерни пазари, Volt взе участие в маратона "Freedom Drive" с дължина 2 860км. със старт в Остин на първи юли. Спирките по трасето включваха Литъл Рок, щата Арканзас; Нешвил, щата Тенеси; Вашингтон, федерален окръг Колумбия и Филаделфия, а финалът на пътешествието бе в град Ню Йорк – тъкмо навреме за празненствата по случай националния празник „Деня на независимостта” (4-ти юли). Маратонът "Freedom Drive" демонстрира за пореден път уникалната способност на Volt да се движи в продължение на около 60км. като класически електромобил на изцяло електрическа тяга, както и възможността за изминаване на общ пробег от над 500 километра, като през цялото време автомобилът ползва електричество за движението си при всякаква скорост и условия.

Chevrolet увеличава премиерните пазари на Volt
Тагове: GM, Chevrolet, Chevrolet Volt
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg