Автор: admin
Публикувано на: 08.08.2010 23:22:51

Рейтинг:

Chevrolet
Производството на Pontiac беше преустановено през тази година и не е сигурно кога ще стартира отново, но това не е попречило на Classic Design Concepts да създаде модерна интерпретация на класическия модел Firebird.

Компанията обаче е използвала за база не модел на Pontiac, а друг спортен автомобил на концерна GM – Chevrolet Camaro. Автомобилът е наречен Firebreather, като от него ще бъдат произведени 50 екземпляра, всеки с цена 60 000 щатски долара.

Колата е получила характерната за Pontiac предница във вид на стрела, както и модифицирани капак на двигателя, странични прагове, задна броня и дифузер, а отзад са монтирани нови стопове. Джантите пък са с размер 20 инча и са облечени с гуми Pirelli P-Zero.

Интериорът на Firebreather е тапициран с черна кожа, която е обшита с червен конец и е комбинирана с декоративни елементи в пиано лак. Разбира се, присъства и метална табелка със серийния номер на автомобила.

Преработените всмукателната и изпускателната системи, както и добавянето на нов турбокомпресор, са довели до увеличаване на мощността на 6.2-литровия V8 двигател от стандартните 426 на 599к.с.

Галерия Firebreather Concept
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg