Автор: vladi
Публикувано на: 09.03.2011 10:53:50

Рейтинг:

Carlsson

Популярната немска тунинг компания Carlsson използва изложението в Женева, за да покаже на всички най-новото си творение, което е базирано на Mercedes SL 65 AMG.

Бижуто, наречено C25 Royale, обаче няма нищо общо на външен вид със своя донор, тъй като е претърпяло пълна трансформация. Погледнат отзад, автомобилът в никакъв случай не може да се причисли към марката Mercedes.

Ексклузивното возило е насочено към хората, които искат да се отличават на пътя, като по желание на клиента цветът на каросерията може да бъде сменен, а интериорът при всички случаи се изготвя по индивидуален проект.

Автомобилът е получил капак над двигателя и покрив, изработени от карбон и фибровлакна. Това е намалило теглото с цели 180кг. и е допринесло за снижаване на центъра на тежестта, благодарение на което е подобрена стабилността. Освен това, немските тунери са го оборудвали с карбоно-керамични спирачки и регулируемо адаптивно окачване C-Tronic Suspension, което е разработка лично на Carlsson.

Двигателят на немската машина предоставя феноменална производителност, тъй като неговата мощност е увеличена до 753к.с., а максималният му въртящ момент вече достига 1 150Нм. По данни на Carlsson, автомобилът ускорява от 0-100км/ч. за 3.7сек.

От Carlsson C25 Royale е планирано да бъдат произведени само 25 екземпляра, като цената на всеки един от тях ще започва от 429 000 евро. От компанията споделят, че шест автомобила вече са продадени и собствениците им ще ги получат през април.


Галерия Carlsson C25 Royale
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg