Автор: admin
Публикувано на: 14.08.2009 12:16:31

Рейтинг:

Британските
Системата за скрито улично видеонаблюдение във Великобритания, която включва повече от четири милиона камери, през 2008г. е заснела средно по 100 пъти всяко от 34-те милиона превозни средства, регистрирани в страната, което ще рече, че са направени над 3 милиарда снимки.

Уличната система за скрито видеонаблюдение позволява на полицията да открие бързо автомобилите, които нямат застраховка, са обявени за издирване или са свързани с престъпление. Всяко направено изображение се съхранява в базата данни за период от две години.

Имайте предвид, че първоначално видеонаблюдението е било създадено за лесно проследяване по улиците на даден обект, но с развитието на високите технологии системата вече може да разпознава буквите и цифрите от регистрационните табели.

Към настоящия момент, системата за скрито видеонаблюдение във Великобритания следи движението на превозни средства и хора по магистрали, улици, молове и др. обекти. Планирано е в близко бъдеще тя да може да прави по 50 милиона заснемания на автомобили на ден, което ще рече по 178 милиарда годишно.

Галерия Пътна камера
Британските шофьори са като в Биг Брадър
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg