Автор: admin
Публикувано на: 08.09.2009 11:31:22

Рейтинг:

Brabus

Brabus за пореден път доказват, че нямат равни в доработването на автомобили с марка Mercedes. Немските тунери са подготвили за изложението във Франкфурт така наречения SV12 R, който е базиран на модела S 600 и има претенциите за най-бързият и мощен луксозен седан в света.

Инженерите на Brabus са увеличили работния обем на стандартния V12 битурбо двигател от 5.5 на 6.3 литра и са го оборудвали с нови колянов вал, ковани бутала, глави на цилиндрите и разпределителни валове. Всичко това е подкрепено от по-големи турбокомпресори, оптимизиран софтуер за управление и по-производителни всмукателна и изпускателна системи.

За да имаш претенции за най-бързият и мощен луксозен седан в света трябва да притежаваш наистина впечатляващи параметри, каквито Brabus SV12 R е получил след направените подобрения. Постигнатата мощност е 750к.с., а максималният въртящ момент - 1 350Нм., но поради съображения за сигурност той е електронно ограничен на 1 100Нм. Крайният резултат е ускорение от 0-100км/ч. за 4.0сек., от 0-200км/ч. за 11.9сек., а максималната скорост е с ограничение на 340км/ч.

За такава мощност и производителност са необходими възможно най-надеждните спирачки, които да гарантират сигурността на водача и пътниците. Тук от Brabus отново са безгрешни, тъй като са оборудвали тунингования Mercedes S 600 с високоефективна спирачна система, разполагаща с 12-бутални дебеломери и 380мм. дискове отпред и с 6-бутални дебеломери и 355мм. дискове отзад.

Външността на SV12 R е в типичния за всички модели на Brabus агресивен стил, с множество допълнителни въздушни отвори, спомагащи за по-добро охлаждане на двигателя и спирачките, както и множество халогенни и LED светлини. Клиентите могат да избират между няколко вида алуминиеви джанти, с размери от 17 до 21 инча.

Всички, които си закупят Brabus SV12 R, ще получат към него ултра тънък лаптоп, цветен принтер и безжичен достъп до интернет, за да може автомобилът да изпълнява идеално функциите и на мобилен офис на своя собственик. Луксозният седан разполага също с 15.2-инчови екрани, вградени в облегалките на предните седалки, електрически щори и автоматично прибиращи се масички, а декоративните вложки са изработени от уникална комбинация от явор и екзотично тропическо дърво.


Галерия BRABUS SV12 R
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg