Автор: admin
Публикувано на: 11.08.2009 12:36:41

Рейтинг:

BMW

BMW Group представи два модела BMW 7-Series, отговарящи на най-високите изисквания за безопасност на личности изложени на риск. Новите BMW 760Li High Security и BMW 750Li High Security са първите модели в света, сертифицирани по BRV 2009, които отговарят на изискванията на новото ниво на балистична защита VR7. Благодарение на високоефективното защитно покритие непрозрачните части от купетата на автомобилите отговарят на изискванията на ниво на балистична защита VR9. Така двата модела предлагат оптимална безопасност, в комбинация с несравним комфорт по време на пътуване, иновативни технологии и изобилие от висококачествени детайли в оборудването.

Интеграцията на компонентите за сигурност се извършва в завода на BMW Group в Динголфинг, където се произвежда и серийният модел на немската лимузина. Ключовите елементи от ходовата част са перфектно адаптирани към увеличено тегло на бронираните модели - окачването, амортисьорите и горните точки на закрепване на носачите са усилени, като по този начин се осигуряват характеристики на автомобила, които не могат да бъдат постигнати чрез просто поставяне на бронирано покритие върху стандартен модел.

Подсилената защитна броня е изработена от специална стомана, и в комбинация с новоразработеното остъкляване, защитава купето на пътниците срещу атаки от всякакъв вид. Бронирани панели са поставени върху вратите, покрива, страничните колони, пространството за краката на предните седалки, и разделителната преграда между купето и багажното пространство. Стоманените плоскости, изработени посредством специална технология, пасват перфектно във формите на купето. Специфичното за модела уплътняване на луфтовете гарантира, че критични области, като процепа между вратите и местата за сглобка на елементите от купето са надеждно защитени.

Подът на автомобила също е специално защитен, с конкретна цел - максимална сигурност в случай на експлозии. Друга нова разработка в BMW 760Li High Security и BMW 750Li High Security е защитното стъкло с иновативна структура и дебелина 6см. От вътрешната страна остъклените зони са покрити със слой поликарбонат, който предотвратява навлизането на парчета счупено стъкло в интериора на автомобила.

Макар и снабдени с високоефективното защитно оборудване,  BMW 760Li High Security и BMW 750Li High Security запазват усещането за лукс и динамиката на шофиране, характерни за серийния модел. Последното се дължи на изключително мощните двигатели. Както дванадесетцилиндровият двигател на BMW 760Li High Security, така и V8 двигателят на BMW 750Li High Security предлагат комбинация от изцяло алуминиева изработка, TwinPower Turbo технологията на BMW и High Precision Injection с директно впръскване на горивото.

Новоразработеният V12 агрегат, с който BMW 760Li High Security е оборудван  освобождава огромната си мощ от 544к.с. при 5 250об/мин. Максималният въртящ момент от 750Нм е наличен при 1 500об/мин. В комбинация с новата осемстепенна автоматична трансмисия, шестлитровият дванадесетцилиндров двигател впечатлява, не само с изключително гладка работа, но и със способността си мигновено да превръща привидно безкрайния си резерв от мощност в прецизно контролирана динамика на управление. BMW 760Li High Security ускорява от 0 до 100км/ч. само за 6,2 секунди, но е с електронно ограничение на скоростта на 210км/ч.

4.4-литровият осемцилиндров двигател на BMW 750Li High Security е първият бензинов двигател от този тип, при който турбокомпресорите са разположени в празното V-образно пространство между редовете цилиндри. Този V8 двигател постига мощност от 407 к.с. между 5 500 и 6 400об/мин. Разполага с максимален въртящ момент от 600Нм, който се поддържа между 1 750 и 4 500об/мин. Мигновено достъпната двигателна мощ се предава към задните колела чрез шестстепенна автоматична трансмисия. BMW 750Li High Security ускорява от 0 до 100 км/ч. за 7,9 секунди, като също е с електронно ограничена максимална скорост на 210км/ч.

Комфортът и активните системи за сигурност в BMW 760Li High Security и BMW 750Li High Security отговарят на стандартите за най-високо качество, типични за BMW 7-Series. Иновативните и донякъде уникални за BMW системи за подпомагане на водача гарантират, че потенциално опасните ситуации в трафика могат да бъдат предвидени и избегнати. Комбинацията от независимо предно окачване с двойни носачи (тип „double wishbone”) и заден мост тип Integral V предлага многобройни предимства по отношение на комфорта и динамиката, но най-важното е, че води до изключително прецизно управление в завои, като на практика елиминира всякакво накланяне, люлеене и усукване. Освен това BMW 760Li High Security и BMW 750Li High Security са оборудвани с електронно управляем Динамичен контрол на амортисьорите (Dynamic Damping Control), благодарение на който амортисьорите се адаптират към пътната настилка и стила на шофиране.

Високоефективната спирачна система гарантира отлични стойности на намаляване на скоростта във всякакви ситуации. Дизайнът на вътрешно-вентилираните дискове и саморегулиращи се спирачни апарати гарантира оптимална ефективност и при четирите колела, като предлага изключителна стабилност и максимален комфорт при спиране. Run-flat гумите са оборудвани със сензори за температура и отделна система за следене на налягането в гумата за всяко колело.

Друго предимство при BMW 760Li High Security и BMW 750Li High Security е фактът, че те почти не се отличават на външен вид от съответните стандартни модели.

Допълнително оборудване, свързано с индивидуални изисквания за сигурността.
Както гамата от опции за комфорт, така и пакетът за сигурност на BMW 760Li High Security и BMW 750Li High Security може да бъде индивидуализиран. Интерком система със скрити микрофони и говорители позволява безопасна комуникация с хора извън автомобила, без необходимост от отваряне на врати и прозорци. Допълнителните опции за сигурност включват аларма при нападение, система за гасене на пожар, с температурен сензор, както в отделението на двигателя, така и под автомобила, а също и сензори за опасен газ, които защитават пътниците от газови атаки. Ако вътрешната защитна система се включи, вследствие на високо съдържание на газ, всички прозорци се затварят автоматично, активира се системата за централно заключване, затварят се въздуховодите за свеж въздух и се изключва вентилационната система. Допълнителна система за снабдяване със свеж въздух осигурява снабдяването на пътниците с въздух за дишане.

BMW Group
предлага и пакет допълнителни опции за държавни лица, правителства и посолства. Той съдържа набор от оборудване като поставки за знаме, система за инсталация на радио, дори кутия за оръжия с отделения за два картечни пистолета в централната конзола. Включени са и сигнална лампа с възможност за закрепване на покрива и интегрирани светодиодни мигащи светлини на предната решетка. По поръчка автомобилът може да бъде снабден и със звукова сигнална система, която се управлява от системата iDrive.

За да може да отговори на всички изисквания на своите клиенти BMW Group предлага дискретна консултация и индивидуални продажби, както и обслужване и поддръжка в целия свят. BMW 760Li High Security и BMW 750Li High Security се обслужват само от специално сертифицирани сервизи. Достъпът до автомобилите е разрешен само на подбрани и специално обучени специалисти. Като част от специфичните си услуги за клиента BMW предлага специална програма за обучение на шофьори на бронирани автомобили. 


Тагове: BMW, BMW 7-Series, BMW 750, BMW 760
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg