Автор: pavel
Публикувано на: 21.02.2011 22:14:42

Рейтинг:

BMW

По-рано днес немската компания BMW представи официално новата си подмарка BMW i, под която ще се продават бъдещите хибридни и електрически автомобили на баварците.

Освен това, беше оповестено, че BMW Group ще разшири значително гамата си от услуги за мобилност през следващите няколко години. За тази цел в Ню Йорк е учредено дружество за рисков капитал под името „BMW i Ventures” инвестицията, в което е на обща стойност 100 млн. долара.

Първите два автомобила с инициала „i” ще се появят през 2013 година, като това ще са i3, по-рано известен като Megacity Vehicle, и i8, който ще представлява серийна версия на концепцията Vision EfficientDynamics.

Двата модела са разработени на базата на революционната конструктивна концепция, позната като архитектура LifeDrive. Ходовата част е поместена в алуминиево шаси, а купето е направено от здрава, но изключително лека, подсилена с въглеродни нишки пластмаса (CFRP).

BMW i3 и BMW i8 ще се произвеждат в завода на BMW в Лайпциг, който ще бъде разширен до 2013г. с нови производствени съоръжения. Инвестицията в него ще е в размер на 400млн. евро, като ще бъдат отворени нови 800 работни места.

И двата автомобила ще използват едни и същи компоненти за електродвигателите, силовата електроника и високоволтовите литиево-йонни батерии, благодарение на което ще се постигнат синергии в разработването и производството.


Галерия BMW i
BMW i – новата марка на баварците
Тагове: BMW, BMW i
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg