Автор: pavel
Публикувано на: 27.10.2011 11:54:38

Рейтинг:

BMW

Немският концерн BMW и френската група PSA Peugeot Citroen обявиха, че са подписали окончателно споразумение за създаване на обща джойнт венчър компания, която ще разработва и произвежда технологии в областта на електрическите автомобили и хибридите.

Новата компания създава условия за реализиране на общите цели на двата автомобилни производителя. Производството на компоненти за моделите на двете компании ще започне през 2015г., като BMW Peugeot Citroen Electrification има за цел да се превърне в един от основните играчи на пазара в областта на електрическото задвижване в следващите няколко години, както и да поставя стандарти по отношение на мобилността в бъдещето. Посредством създаването на отворена платформа, компанията ще осигури значителен тласък на европейската индустрия.

“BMW Group и PSA Peugeot Citroen поемат общ път с ясни и амбициозни цели,” декларира директорът на управляващия борд на BMW Peugeot Citroën Electrification Волфганг Гюлих. “Ние искаме нашата компания да се превърне в един от основните доставчици в областта на електрическото задвижване в следващите няколко години.”  За да постигнат тази цел, BMW Group и PSA инвестират над 100 милиона евро.

До края на 2011г. в центъра по развойна дейност в Мюнхен ще работят над 400 души: основният профил, който се търси е инженери, специализирани в електро-мобилността и електрониката. Компонентите, който се разработват тук ще бъдат произвеждани в Мюлюз, Франция, където се очаква да работят около 250 души. BMW Peugeot Citroen Electrification ще разработва и произвежда всички компоненти за електрическо задвижване, като акумулатори, осигуряващи високо напрежение, електрически двигатели, генератори, управляваща електроника, системи за зареждане и софтуер за управление на енергията.

Паралелно, компанията ще разполага с отворена технологична платформа, която ще позволи участие на доставчиците в процеса на разработване и закупуване, и продажбата на хибридните компоненти на трети страни. “С нашата ефикасност, гъвкавост и ноу-хау в електрическите системи на световно ниво, ние ще поставим нови стандарти в мобилността на бъдещето” декларира Жан Лефлор, управляващ директор на BMW Peugeot Citroen Electrification.

BMW Group и PSA Peugeot Citroen си партнират в областта на задвижващите технологии вече повече от десет години. Над 1.8 милиона 4-цилиндрови бензинови двигатели са произведени за моделите на MINI, Peugeot и Citroen от 2002г. до днес. През февруари 2010-та двете компании продължиха своето партньорство в разработването на втори поколения на тези двигатели. Новата компания ще ускори стандартизацията на компоненти за хибриди, което от своя страна ще доведе до значителни икономии по отношение на закупуване и производство.


Галерия BMW и PSA
BMW и PSA създадоха обща компания
Тагове: BMW, PSA, Peugeot, Citroen
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg