Автор: admin
Публикувано на: 23.12.2009 15:02:40

Рейтинг:

BMW

Вече стана ясно, че BMW няма да въвежда M-версия на Z4, а преди десетина дни баварците показаха и най-мощната модификация на модела - sDrive35is. Вчера обаче, от немската компания споделиха, че Z4 все пак ще получи M-Power двигател, но оборудваната с него версия ще се използва единствено за състезания.

Състезателният автомобил ще се нарича Z4 GT3 и ще бъде лицензиран за участие в сериите GT3 на FIA, GT Open и ADAC GT Masters. Цената на всеки един екземпляр ще е около 300 000 евро, като първите доставки за отбори са предвидени за втората половина на 2010-та.

Но да си дойдем на думата. Въпросният двигател е познатият ни 3.0-литров V8 от BMW М3, по който разбира се ще бъдат извършени известни подобрения, като ново ECU и контролиращата система Power400, които ще доведат до увеличение на мощността до 480к.с.

BMW Z4 GT3 ще получи и други механични подобрения, като вероятно от него ще бъдат премахнати всички излишни компоненти, за да се намали максимално теглото му. За момента е известно, че ще се оптимизира работата на шестстепенната секвенционална трансмисия, ABS-системата ще е спортна, а джантите - от ултралек материал.

Забележка: Снимките са на стандартното BMW Z4


Галерия BMW Z4
Тагове: BMW, BMW Z4, M-Power
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg