Автор: admin
Публикувано на: 08.10.2009 01:11:49

Рейтинг:

BMW
Оценката на SAM Group за Dow Jones Sustainability Indexes (DJSI) определя за пета поредна година BMW Group като „Най-стабилен и надежден производител на автомобили в света”. Така компанията остава единствена от автомобилния бранш, включена в престижната група индекси за устойчиво развитие от създаването й през 1999г.

Борда на директорите на BMW Group обявява устойчивото развитие за един от основните стратегически принципи на компанията още през 2000 г. Той е в основата на всички елементи на бизнес процесите - разработване на автомобили с нисък разход на гориво в рамките на цялостна стратегия BMW EfficientDynamics, концепции за алтернативно задвижване, производство съобразено с околната среда и философия за рециклиране, отговорност към над 100 000 служители в цял свят и ангажираност към обществени социални каузи.

Темата за устойчиво развитие, екология и мобилност за бъдещето бе и специален акцент  в представянето на BMW Group по време на Международното автомобилно изложение във Франкфурт. Най-успешният премиум производител организира специална ZEIT Conference - платформа за дискусия на най-високо ниво с участие на политици, урбанисти, представители на бизнеса, неправителствени и екологични организации.  По време на авто салона специален ринг, с дължина няколко стотин метра, оформен около изложбената площ представи флотата автомобили оборудвани с BMW EfficientDynamics и световните премиери на компанията, включително концепцията BMW Vision EfficientDynamics.

Този уникален автомобил съчетава всички компоненти на стратегията за намаляване на разхода на гориво и вредни емисии, с хибридна технология и възможност за зареждане от електрическата мрежа. BMW Vision EfficientDynamics е оборудван с трицилиндров дизелов двигател и два електромотора – по един за предния и задния мост. Общата мощност на системата е 356к.с., а максималният въртящ момент – 800Нм. Благодарение на тези характеристики суперспортният автомобил ускорява от 0 до 100км/ч. за 4,8сек., а максималната скорост е електронно ограничена на 250км/ч. Същевременно средният разход на гориво е 3,76л/100км., а отделяните CO2 емисии - 99гр/км.

През последните месеци BMW Group за пореден път затвърди ангажиментите си за подобряване на практиките за устойчиво развитие. Всеки проект, осъществяван от компанията, получава оценка за съответствие с принципите на устойчивост. През лятото на 2009г. на най-високо ниво е създаден Sustainability Board, в който участват всички членове на борда на директорите. Той определя стратегическите цели и посока на развитие на компанията.

SAM Group анализира икономическото развитие, екологичните практики и социалната ангажираност на около 2 500 компании и избира най-добрата във всеки отрасъл за Индекс за устойчиво развитие на Dow Jones Indexes. Общите критерии за оценка за устойчиво развитие и начинът, по който се третират специфични за всяка индустрия въпроси, като например климатичните промени са определящи при оценяването. Индексът за устойчиво развитие на Dow Jones е първият глобален индекс, създаден през 1999 г. и публикуван ежегодно от базираната в Цюрих SAM Group, в сътрудничество с Dow Jones Indexes и STOXX Limited. За допълнителна информация www.sustainability-indexes.com

Галерия BMW (logo)
BMW Group за пети път обявена за Най-стабилен и надежден производител на автомобили в света
Тагове: BMW
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg