Автор: vladi
Публикувано на: 03.02.2011 09:57:30

Рейтинг:

BMW

Вчера  беше оповестено разширяването на сътрудничеството между немския концерн BMW Group и френската група PSA Peugeot Citroen, които са основали ново съвместно дружество, което ще разработва хибридни технологии.

Новосформираната компания BMW Peugeot Citroеn Electrification ще създава всякакви хибридни компоненти, включително високоволтови акумулаторни батерии, електрически машини, генератори, високоволтова електроника, зарядни устройства и софтуер за хибридни системи.

Идеята на двете корпорации е да намалят значително разходите си по производство на хибридни технологии, тъй като до момента те имаха отделни екипи, работещи по сходни проекти. Освен това, е предвидено продуктите да се предлагат и на други автопроизводители.

Споразумението за създаване на смесено предприятие е предмет на одобрение от съответните регулаторни органи и се очаква дружеството да започне активна дейност през второто тримесечие на 2011г. Новите хибридни компоненти ще бъдат въведени в серийното производство на партньорите от 2014г.

BMW Group и PSA Peugeot Citroеn осъществяват успешно сътрудничество за производството на двигатели, като общият брой произведени агрегати надхвърля 1.8 млн. за периода 2006 – 2010г. С тях са оборудвани редица модели на Mini, Peugeot и Citroen. През февруари 2010 двете компании се споразумяха за съвместно разработване на ново поколение 4-цилиндрови бензинови двигатели, които да отговорят на стандарта Euro 6.


Галерия BMW и Peugeot
BMW + PSA = BMW Peugeot Citroen Electrification
Тагове: BMW, Peugeot, Citroen
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg