Автор: admin
Публикувано на: 16.02.2009 01:11:40

Рейтинг:

Audi

Немската компания Audi разкри кросоувър версията на модела A4 Avant, която ще направи официален дебют на автоизложението в Женева през март. Продажбите на A4 Allroad Quattro ще стартират в началото на лятото, с базисна цена  37 100 евро.

Моделът ще се предлага с бензинов 2.0 TFSI двигател, с мощност 211к.с. и максимален въртящ момент 350Нм., който е комбиниран с полуавтоматична трансмисия с двоен съединител S-Tronic. Това съчетание позволява на кросоувъра да ускорява от 0-100км/ч. за 6.9сек. и да развива максимална скорост от 230км/ч., а средната консумация на гориво да е 8.1л. на 100км.

За A4 Allroad Quattro е предвиден и дизеловият агрегат 2.0 TDI, с мощност 170к.с., който от своя страна е комбиниран с шестстепенна механична скоростна кутия. С този двигател A4 Allroad Quattro ускорява от 0-100км/ч. за 8.9сек., може да развие 213км/ч., и дава среден разход на гориво от едва 6.4 литра на 100км. пробег.

Най-мощната версия на кросоувъра ще се задвижва от 3.0-литров турбодизелов двигател, генериращ мощност от 240к.с., също съчетан с полуавтоматична трансмисия S-Tronic. Тази модификация на A4 Allroad Quattro ускорява от 0-100км/ч. за 6.4сек., развива максимална скорост от 236км/ч. и консумира средно 7.1л. гориво на 100км.

Моделът е със стандартната система за задвижване на четирите колела „quattro” и е оборудван с технологията Offroad Detection (ORD), която запаметява навиците на водача и сама настройва ESP контрола на съответните параметри.

Audi A4 Allroad Quattro е получило с 20 мм. по-дълги предна и задна ос от тези на A4 Avant и по-голям пътен просвет, благодарение на новото шаси. Автомобилът е със 17-инчови джанти, облечени в гуми с размер 225/55.

Също както при A6 Allroad и тук броните, страничните прагове и арките на калниците са в контрастни на купето цветове. Автомобилът е получил различни радиаторна решетка и релси на покрива от тези на A4 Avant, а интериорните промени са ограничени до електромеханична ръчна спирачка и нова тапицерия.


Галерия Audi A4 Allroad Quattro
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg