Автор: admin
Публикувано на: 01.06.2009 02:19:13

Рейтинг:

Audi

От централата на Audi разпространиха нови снимки на TT RS, разкриха повече подробности за автомобила и съобщиха цената му, която в Германия ще започва от 55 800 евро при версията купе и от 58 650 евро при кабриолета.

Както вече Ви информирахме, двигателят на Audi TT RS е 2.5-литров FSI, чиято мощност е 340к.с., а максималният му въртящ момент достига 450Нм. в диапазона 1 600 - 5 300об/мин. Задвижването се предава към четирите колела, посредством шестстепенна механична трансмисия.

Според Audi, моделът е най-бързият в своя клас, като купето ускорява от 0-100км/ч. за 4.6сек., а кабриолетът с 0.1сек. по-бавно. Максималната скорост и при двете версии е с ограничение на 250км/ч., но ако то бъде премахнато, те ще могат да развиват 280км/ч.

Audi TT RS има и относително ниско тегло за този клас автомобили. Купето тежи 1 450кг., а кабриолетът - с 60кг. повече. Средният разход на гориво при първия е 9.2л/100км., а при откритата версия – 9.5л./100км.

В серийното оборудване на автомобила са включени 18-инчови джанти, но като опция се предлагат 19 и 20-инчови. В сравнение със стандартния модел, TT RS е с по-мощни спирачки, адаптивно спортно окачване и оптимизирана система за стабилност.

Що се отнася до външния вид на TT RS, инженерите на Audi са му придали повече агресивност, чрез нови брони, заден спойлер и уголемени накрайници на изпускателната система. Интериорът на автомобила е със спортни седалки и волан, облечени в кожа ALCANTARA.

Продажбите на Audi TT RS в Европа ще стартират през това лято, като от немската компания за момента ще се въздържат да предлагат модела в САЩ.


Тагове: Audi, Audi TT, Audi TT RS
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg