Автор: vladi
Публикувано на: 16.02.2011 12:40:16

Рейтинг:

Audi

От немската компания Audi ни запознаха с новото поколение на бронираната си лимузина A8 L Security, която както обикновено е предназначена за мастити бизнесмени и държавни глави, въпреки че се ползва и от босове на престъпния свят.

Немската машина гарантира защита от клас VR7, което ще рече, че намиращите се в нея са защитени от обстрел с AK-47 и взрив на ръчна граната. От компанията дори твърдят, че има зони в превозното средство, които отговарят на изключително високите изисквания VR9 и VR10.

За постигането на тази сигурност са използвани панели от високоякостни стомана и алуминий, многослойни стъкла с поликарбонатно покритие, елементи от армирана тъкан и керамика, както и подсилени гуми. Бронираната машина е оборудвана с противопожарна система, както и с такава за отвеждане на дима от интериора.

В следствие на направените промени, теглото на Audi A8 L Security е нараснало с цели 1 380кг., в сравнение с това на стандартния модел, което е наложило извършване на модификации по окачването и на нови настройки по системите за сигурност и управление, както и монтиране на по-мощна спирачна система.

Когато се появи на пазара през лятото, бронираното Audi A8 ще се предлага само с 6.3-литровия W12 двигател, чиято мощност е 500к.с., а задвижването се предава към четирите колела, посредством осемстепенна автоматична трансмисия и система quattro. Според официалните технически данни, Audi A8 L Security W12 ускорява от 0-100км/ч. за 7.3сек. и развива максимална скорост от 210км/ч.

През 2012-та пък е предвидено въвеждането и на бронирана модификация с новия 4.0-литров V8 двигател, който освен от модели на Audi, ще се използва и от автомобили на Bentley.


Галерия Audi A8 L Security W12
Audi A8 L Security – когато е необходима сигурност
Audi A8 L Security – когато е необходима сигурност
Audi A8 L Security – когато е необходима сигурност
Audi A8 L Security – когато е необходима сигурност
Audi A8 L Security – когато е необходима сигурност
Тагове: Audi, Audi A8
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg