Автор: admin
Публикувано на: 06.10.2008 09:19:25

Рейтинг:

Audi

Цялата автомобилна индустрия се бори за постигане на по-голяма ефективност на двигателите, като същевременно се стреми да намалява разходът им на гориво. Audi определено е една от най- напредналите компании в тази насока.

Немците създадоха Audi A4 TDI Concept e, който дава среден разход да гориво от едва 3.99 литра на 100 километра пробег и отделя 105гр/км. CO2 емисии. Двигателят на концепцията е 2.0 TDI, с мощност 120к.с. и максимален въртящ момент - 290Нм.

Освен всички стандартни подобрения, използвани от останалите автопроизводители за намаляване разхода на гориво, Audi са добавили и допълнителна батерия, зареждаща се от остатъчната енергия при спиране. Нейната функция е да поддържа всички системи в автомобила, включително и климатика, без да натоварва двигателя, който се гаси когато возилото е в спряло положение.

Не си мислете, че щом като Audi A4 TDI Concept e е толкова икономичен следователно трябвя да е бавен. Автомобилът ускорява от 0-100км/ч. за 10.7сек. и развива максимална скорост от 206км/ч. От компанията не съобщават дали планират да пуснат серийна версия на икономичния седан, но заявяват, че и занапред ще разработват подобни концепции.


Галерия Audi A4 TDI Concept e
Тагове: Paris Motor Show, Audi, Audi A4
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg