Автор: vladi
Публикувано на: 01.06.2011 01:13:17

Рейтинг:

Audi

Специално за 30-то издание на събитието Wоrthersee Tour, където всички марки под шапката на VW Group представят различни доработени автомобили, от Audi са подготвили доста интересна версия на A1.

Автомобилът е наречен A1 Clubsport Quattro и е създаден с демонстрационна цел, за да покаже марката своите последни постижения по отношение на технологии, дизайн и динамика.

Най-интересното в горещия мъник определено е 2.5-литровият петцилиндров двигател, взет от TT RS и RS3. Тук обаче неговата мощност е увеличена от стандартните 340 на цели 503 к.с.

Задвижването на автомобила се предава към четирите колела, посредством система quattro и шестстепенна механична трансмисия, а комбинацията от високата мощност и ниското тегло от 1390 кг. гарантира ускорение от 0-100км/ч. за 3.7сек. и от 0-200км/ч. за 10.9сек.

Външно Audi A1 Clubsport Quattro се отличава от стандартния модел по наличието на много агресивен бодикит, атрактивен накрайник на изпускателната система, излизащ от лявата страна на автомобила, и 19-инчови джанти. То е оборудван също с адаптивно окачване.

В вътрешността на специалното A1 е премахнат задният ред седалки, а предните са заменени с карбонови, материал, от който са изработени доста от елементите в интериора. Освен това приборите за управление, таблото и воланът са изцяло подменени, като новите са вдъхновени от състезателните коли.


Галерия Audi A1 Clubsport Quattro
Тагове: Audi, Audi A1
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg