Автор: admin
Публикувано на: 30.06.2009 00:35:00

Рейтинг:

Aston
Британският производител на спортни автомобили Aston Martin е стартирал разработването на субкомпактен градски автомобил, чийто двигател е еднолитров бензинов.

Любопитна подробност за така наречения Cygnet е, че Aston Martin ще го предлага единствено на настоящи или бъдещи собственици на автомобил с тази марка. По този начин на тузарите ще се предостави възможност да се сдобият с един чудесен „зелен” автомобил, който да им служи за придвижване на малки разстояния в градовете.

Всъщност Cygnet е съвместна разработка на британците и Toyota, като той ще е изцяло базиран на модела iQ. Разликата между двата автомобила ще се състои в това, че Cygnet ще е далеч по-луксозен от своя донор и ще получи традиционни за Aston Martin детайли, като радиаторна решетка и въздушни отвори, придаващи по-агресивен вид на мъника.

Въвеждането на подобен модел от Aston Martin изобщо не е случайно. Компанията е провела собствено проучване, според което 30% от техните клиенти имат автомобили от класа на Smart ForTwo, с които се придвижват в градовете и Cygnet ще е една прекрасна алтернатива за тях.

Aston Martin Cygnet ще се появи на европейския пазар през следващата година, с цена от около 20 000 евро. Планирано е годишно да се произвеждат по 1 000 - 2 000 бройки, в зависимост от търсенето.

Aston Martin готви автомобил за 25 000 евро
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg