Автор: admin
Публикувано на: 25.02.2009 00:57:05

Рейтинг:

Aston

Първоначално от Aston Martin бяха обявили, че ще разкрият модела DBS Volante едва при дебюта му в Женева, но англичаните явно са решили да нарушат собственото си ембарго и да ни зарадват с първите снимки и информация за кабриолета.

Автомобилът е оборудван с 6.0-литровия V12 двигател от версията купе, чиято мощност е 510к.с., а максималният му въртящ момент достига 570Нм. Aston Martin DBS Volante ускорява от 0-100км/ч. за 4.3сек. и развива максимална скорост от 307км/ч.

Кабриолетът е стандартно с шестстепенна механична скоростна кутия, но като опция се предлага и автоматична трансмисия „Touchtronic”. Теглото на автомобила е 1 810кг., като то не е нараснало значително, защото инженерите на компанията са оборудвали возилото с карбоно-керамични спирачки, а някои от външните му елементи също са изработени от карбон.

DBS Volante е 16-тият кабриолет в 95-годишната история на компанията, като механизмът за покрива му позволява той да се прибира само за 14 секунди. Джантите на автомобила са 20-инчови с гуми Pirelli P Zero, а в серийното оборудване са включени аудио система Bang & Olufsen с 13 високоговорителя, сателитна навигация, iPod връзка, HDD и много други екстри.

Производството на Aston Martin DBS Volante ще се осъществява в завода на компанията в град Гейдън (Англия). Продажбите на автомобила ще стартират през третото тримесечие на тази година, като все още не се споменава каква ще е неговата цена. 


Галерия Aston Martin DBS Volante
Aston Martin дръпна завесата на DBS Volante
Aston Martin дръпна завесата на DBS Volante
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg