Автор: vladi
Публикувано на: 26.08.2011 16:06:06

Рейтинг:

Aston

По-рано тази година на събитието Concorso d’Eleganza Villa d’Este беше представена концептуална версия на Aston Martin V12 Zagato, а на предстоящото автомобилно изложение във Франкфурт ще направи дебют неговата серийна версия.

От автомобила ще бъдат произведени само 150 екземпляра, като цената на всеки един от тях ще започва от 330 000 британски лири, а не от първоначално обявените 200 000, като ще се предлага възможност за допълнителни персонализации, според желанията на клиентите.

Aston Martin V12 Zagato е създаден в чест на 50-годиншината от сътрудничеството между британския автопроизводител и италианското дизайнерско студио, като първите доставки на машината са предвидени за лятото на 2012 година.

Автомобилът е базиран на Aston Martin V12 Vantage, но се сглобява изцяло на ръка и множество от компонентите са заменени от карбонови и алуминиеви. Освен това той е получил по-твърдо регулируемо окачване, различен заден спойлер и понижено тегло.

Двигателят на Aston Martin V12 Zagato е 6.0-литров V12, чиято мощност е 510к.с., а максималният му въртящ момент достига 570Нм. Той е комбиниран с шестстепенна роботизирана трансмисия, но за момента не се разкриват динамичните качества на автомобила.


Aston Martin V12 Zagato ще блести във Франкфурт
Aston Martin V12 Zagato ще блести във Франкфурт
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg