Автор: admin
Публикувано на: 15.09.2009 23:33:57

Рейтинг:

Aston

Производствената версия на Aston Martin Rapide направи своя официален дебют на изложението във Франкфурт. Автомобилът е почти идентичен с едноименната концепция, която компанията представи в Детройт през 2006-та година, като серийният модел е получил леки промени по броните.

Aston Martin Rapide е оборудван с 6.0-литров V12 двигател, чиято мощност е 470к.с., а максималният му въртящ момент достига 600Нм. Агрегатът работи в тандем с шестстепенна автоматична трансмисия Touchtronic 2, с възможност за смяна на предавките от падове зад волана.

Британската компания все още не е обявила динамичните показатели на новия си автомобил, но според специалисти той ускорява за 5.3 секунди от 0-100км/ч. и е в състояние да развива максимална скорост от 303км/ч.

Aston Martin Rapide използва платформата V/H Architecture, която е същата като при моделите Vantage, DB9 и DBS. От компанията съобщават още, че обемът на багажното отделение е 300л., но задните седалки се сгъват, като при това положение той нараства на 750л.

Първите собственици на Rapide ще получат своите автомобил в началото на следващата година, като очакваната цена на модела е около 140 000 лири стерлинги. Новият седан на Aston Martin ще се произвежда в в австрийския завод на компанията Magna Steyr, намиращ се в Грац.


Галерия Aston Martin Rapide 2010
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg