Автор: admin
Публикувано на: 20.12.2009 23:45:50

Рейтинг:

Aston
В края на миналата седмица от Aston Martin разпространиха информация за новите специални версии Carbon Black на моделите DBS и V12 Vantage. Те се характеризират със специален цвят и по-ниско тегло от стандартните модели и ще се появят в шоурумите на компанията през март.

Името на специалните версии произтича не от наличието на карбонови елементи в някои части на екстериора, а от наименованието на техния цвят - Carbon Black, чието нанасяне върху каросерията отнема около 50 часа човешки труд.

Седалките на двата автомобила са изработени от карбон и кевлар, благодарение на което са със 17кг. по-леки от стандартните. Те са облечени в черна кожа и напа, обшита със сив конец. V12 Vantage Carbon Black разполага със 700-ватова фирмена аудио система, а при DBS Carbon Black тя е Bang & Olufsen.

Под капаците и на двете машини се намира стандартния 6.0-литров V12 двигател, с мощност 510к.с. при 6 500об/мин. и максимален въртящ момент 570Нм, при 5 750об/мин. “Карбоновият” DBS ускорява от 0-100км/ч. за 4.2сек., а специалният V12 Vantage - с 0.1сек. по-бавно.

От Aston Martin съобщиха, че цените на DBS и V12 Vantage Carbon Black ще са съответно 167 и 147 хиляди лири стерлинги, или с около 5% по-високи от тези на стандартните модели.

Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg