Автор: admin
Публикувано на: 27.05.2010 11:02:08

Рейтинг:

Арнолд
„Mitsubishi Motors North America, Inc.” (MMNA) обяви, че ще предостави два електрически автомобила i-MiEV с нулеви емисии на щата Калифорния за изпробване и оценка. Тази стъпка е продиктувана от желанието, което изявиха кабинетът на губернатора и Департаментът за общи публични услуги на щата да включат електромобили като i-MiEV в щатския автопарк.

По време на прес събитието на 24 май, губернаторът Арнолд Шварценегер се запозна с модела i-MiEV на Mitsubishi Motors. След това той обсъди с група журналисти технологията, използвана в електромобила и как тя би могла да помогне на щата Калифорния да се справи с предизвикателството да се осигури устойчив обществен транспорт.

Някои ключови за щата комисии търсят начин да придобият опит при използването на електрически транспорт с цел да могат по-добре да се справят с разработването на електрическа инфраструктура със станции за зареждане. Предоставените Mitsubishi i-MiEV ще бъдат на разположение на законодатели и представители на управата, за да могат да усетят разликата при шофиране и зареждане на електромобила.

Моделът i-MiEV бе пуснат на пазара в Япония през юли 2009г. Този ефективно разработен, задвижван чрез батерия, компактен автомобил е проектиран за четирима пътника и може да бъде зареждан чрез обикновен контакт в домашни условия. Щатът Калифорния ще изпробва модела с десен волан, който е създаден за Япония. Mitsubishi Motors ще представи електромобила на американския пазар през 2011г.

Арнолд Шварценегер се качи на Mitsubishi i-MiEV
Арнолд Шварценегер се качи на Mitsubishi i-MiEV
Тагове: Mitsubishi, Mitsubishi i-MiEV
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg