Автор: pavel
Публикувано на: 07.09.2011 11:19:15

Рейтинг:

Alpina

Преди няколко години тунинг компанията Alpina възкръсна като феникс от пепелта и  оттогава постоянно създава нови автомобили, базирани на модели на BMW, с които напомня за своето славно минало.

Сега от Alpina са готови с така наречения B6 Bi-Turbo Cabrio, базиран на BMW 6-Series Cabrio, като автомобилът ще направи световен дебют на предстоящото изложение във Франкфурт, отварящо врати следващата седмица.

Баварската перла е получила някои козметични промени, като нови бодикит и джанти, но инженерите на тунинг компанията са наблегнали основно на механиката на кабриолета и са постигнали отлични резултати.

Стандартният 4.4-литров V8 би-турбо двигател, който е с мощност 407к.с. и максимален въртящ момент 600Нм., след намесата на специалистите на Alpina вече разполага с 507к.с. и 700Нм.

За постигането на тази производителност, момчетата от Alpina са оборудвали автомобила с нови турбокомпресори, модернизирана горивна система и препрограмиран блок за управление.

Крайният резултат от извършените операции и постигнатата производителност е ускорение от 0-100км/ч. за 4.8сек. и достигане на максимална скорост от 311км/ч. В същото време разходът на гориво е запазен на 10.9л/100км., а отделяните CO2 емисии - на 255гр/км.


Alpina показа своето BMW 6-Series Cabrio
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg