Автор: admin
Публикувано на: 14.04.2009 23:38:19

Рейтинг:

AC

Една от най-старите британски компании - AC Cars ще представи на изложението Top Marques в Монако, което ще отвори врати в края на седмицата, модерна интерпретация на спортния си автомобил от миналото Cobra.

Cobra MkVI ще се предлага в две версии, различаващи се единствено по мощта на двигателя, който е 6.2-литров V8 на Corvette. GT версията е с мощност 437к.с., а GTS - с 647к.с., като втората ускорява от 0-100км/ч. за 3.3сек.

Автомобилът е с изключително ниско тегло от 1 025кг., което е постигнато благодарение на олекотените материали, използвани за изработката на някои елементи и почти изцяло алуминиевото шаси.

Cobra MkVI е получила спортно окачване и вентилирани спирачки на Porsche. Покривът и е с много интересна конструкция, в която са интегрирани отварящи се нагове странични прозорци, които заедно с тавана могат да се премахнат по всяко време, превръщайки автомобила в кабриолет.

Производството на Cobra MkVI ще се осъществява в завода на немската компания Gullwing, намиращ се в град Хейна, с която AC Cars са сключили дългосрочен договор за сътрудничество. Каква ще е цената на ексклузивния автомобил все още не се съобщава. 


Галерия AC Cobra MkVI
AC Cobra MkVI ще дебютира в Монако
AC Cobra MkVI ще дебютира в Монако
AC Cobra MkVI ще дебютира в Монако
Тагове: AC Cars, AC Cobra, Други
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg