Автор: admin
Публикувано на: 12.11.2010 09:33:22

Рейтинг:

42
Компанията Opel разкри цената на първия си електрически модел, с което попари мераците на своите фенове да се сдобият с него или поне на тези в родната ни България.

Първите доставки на Opel Ampera са предвидени за края на 2011г., но от компанията вече приемат поръчки за модела. Цената на електромобила в Европа е цели 42 900 евро, но в някои цивилизовани страни като Германия например тя пада до 36 050 евро, благодарение на правителствената програма за облекчение при закупуване на екологични превозни средства.

Последното едва ли ще се случи в България през следващите поне 10 години, а дори напротив. По сега действащите закони за автомобила ще трябва да се плащат доста солени данъци, тъй като той е оборудван с електромотор и двигател с вътрешно горене, чиято обща мощност е 250к.с.

Иначе Opel Ampera е един прекрасен автомобил, който може да измине между 40 и 80км. само с електричеството в комплекта литиево-йонни батерии. Когато то намалее, на помощ идва малкият двигател с вътрешно горене, чиято функция е да зарежда батериите.

Електромоторът на Ampera е с мощност 150к.с., а въртящият му момент е постоянно 370Нм. По данни на компанията, автомобилът развива максимална скорост от 160км/ч., а автономията му при използване и на бензиновия агрегат може да надмине 500км.

42 900 евро за Opel Ampera
42 900 евро за Opel Ampera
42 900 евро за Opel Ampera
Тагове: Opel, Opel Ampera
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg