Автор: admin
Публикувано на: 26.01.2008 18:03:53

Рейтинг:

10

Вчера, компанията Opel произведе десет милионната бройка от модела Corsa. На официалното честване на събитието, в завода в Айзенах,d присъстваха лично министърът на икономиката на Германия Михаел Глос и премиерът на областта Туринген Дитер Алтхаус.

Производството на Opel Corsa стартира през 1982г. в Сарагоса (Испания). От първото поколение на автомобила (Corsa A) до 1986г. са продадени 1 милион бройки. През 1992г. тази цифра вече е 3.1 милиона, а същата година е пуснато и второто поколение – Corsa B.

През деветдесетте години на миналия век компанията разширява производството на модела, като за Европа използва заводите в Сарагоса (Испания), Азамбуя (Португалия) и Айзенах (Германия), а американският Chevrolet Corsa се произвежда в Бразилия, Мексико и Аржентина.

Последното, четвърто поколение на Corsa беше представено през 2006г. на British International Motor Show. Моделът получи максималните 5 звезди на краш теста Euro NCAP и заслужено стана автомобил на годината във Великобритания, Белгия, Дания, Чехия и Румъния. От старта на Corsa D до момента са продадени 550 000 бройки. 

 


Галерия 10,000,000 Opel Corsa
Тагове: Opel, Opel Corsa
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg