Автор: admin
Публикувано на: 18.12.2008 00:51:28

Рейтинг:

SSC

Американският суперавтомобил SSC Ultimate Aero, който през 2007г. разви 411км/ч. и бе записан в Книгата за рекордите Гинес, като най-бързият сериен автомобил на планетата, ще бъде още по-бърз и по-мощен през 2009г.

Според компанията производител Shelby SuperCars, мощността на 6.2-литровия двигател е увеличена с 15%, от 1183к.с. на 1287к.с. С нетърпение очакваме да разберем дали автомобилът ще подобри собствения си рекорд за скорост, като се има предвид, че от фирмата твърдят, че той ще може да премине границата от 430км/ч.

За постигането на толкова голямо увеличение на мощността, специалистите от SSC са използвали нов блок за управление на двигателя на фирмата Aeromotive и са модифицирали охладителната система, чиято ефективност е нарастнала с 20%.

Друго нововъведение в Ultimate Aero е активният заден спойлер, който освен, че подобрява аеродинамичните показатели на автомобила, действа и като въздушна спирачка, издигайки се на височина 20см.

Най-бързият автомобил в Света е получил и модернизиран интериор. Нови са предният панел и централната конзола, които са с декоративни карбонови елементи, а таблото е със специален цифров дисплей, на който се визуализират температурата на двигателя и налягането в гумите.

Суперавтомобилът ще бъде оборудван и с мултимедиен пакет, базиран на традиционните персонални компютри. С негова помощ, водачът ще може да следи и диагностицира всички основни системи, без да се налага да посещава сервиза на някой дилър.

Все още не е известно на каква цена ще се предлага обновеният SSC Ultimate Aero, но със сигурност тя ще е по-висока от тази на настоящия модел (650 000 щатски долара). 


Галерия SSC Ultimate Aero 2009
SSC Ultimate Aero - още по-бърз и по-мощен
SSC Ultimate Aero - още по-бърз и по-мощен
SSC Ultimate Aero - още по-бърз и по-мощен
SSC Ultimate Aero - още по-бърз и по-мощен
Тагове: SSC, SSC Ultimate Aero
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg