Автор: admin
Публикувано на: 21.11.2008 12:57:10

Рейтинг:

Porsche
Немската компания Porsche използва провеждащото се в момента автомобилно изложение в Лос Анджелис, за да представи обновените си спортни модели Boxster и Cayman.

Външно автомобилите се различават от предшествениците си по леко модифицираните фарове за мъгла, по-големите въздушни отвори на предната броня, в която са интегрирани и дневни LED светлини, и по новия дизайн на задните стопове.

Механичните промени по обновените Boxster и Cayman са по-сериозни. Автомобилите са получили нови двигатели с директно впръскване на горивото, модернизирано окачване и роботизирана скоростна кутия „PDK” с два съединителя.

Базовите модификации на двата модела вече ще се оборудвани с нов 2.9-литров, шестцилиндров двигател, който заменя остарелия 2.7-литров. Неговата мощност при Boxster е 255к.с., а при Cayman - 265к.с., което е съответно с 10 и с 20к.с. повече от тази на настоящите модели.

При по-луксозните модификации Boxster S и Cayman S двигателят си остава досегашният 3.4-литров, но неговата мощност е нараснала до 310к.с. при първия модел и до 320к.с. при втория, съответно с 15 и 25к.с. повече от тази на предшествениците им.

За първи път клиентите ще могат да оборудват своите спортни автомобили с “PDK” скоростна кутия, която е с два съединителя. Освен, че с нея предавките се сменят с 0.1сек. по-бързо отколкото при стандартната шестстепенна механична трансмисия, тя спомага и за икономията на гориво.

Porsche Boxster и Cayman със скоростна кутия “PDK” дават среден разход на гориво от 8.9л. на 100км., което е с 11% по-малко от това на настоящите модели, а при “S” модификациите разходът е намален с цели 16% до 9.2л. на 100км.

Продажбите на обновените Boxster и Cayman ще стартират през февруари 2009г., като цените им в Германия ще започват от:

Porsche Boxster     - 46 142 евро
Porsche Boxster S  - 49 831 евро
Porsche Cayman     - 55 781 евро
Porsche Cayman S  - 61 493 евро


Галерия Porsche Cayman S facelift
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg