Автор: admin
Публикувано на: 14.11.2008 13:18:41

Рейтинг:

Български

Тези дни се натъкнах на много приятен факт, който ме накара да се гордея, че съм българин. Оказа се, че един от членовете на дизайнерския екип на Ferrari е нашият сънародник Мирослав Димитров.

Миро е завършил преди три години „Университета за транспортен дизайн” в град Ковънтри (Англия), след което е работил по проекти на частни клиенти. Преди около година и половина сънародникът ни е бил за няколко месеца във Ford, а от лятото работи като дизайнер във Ferrari, което е негова сбъдната мечта.

В знак на уважение към Мирослав Димитров, решихме да ви представим неговата дипломна работа в Ковънтри, която е наречена BMW T1 Motorsport и е предизвикала интерес от страна на BMW. Ето какво сподели Миро за своята концепция:

„Първоначално колата бе планирана като GT автомобил с предно разположен V12 двигател, но се наложи да променя концепцията. Много се раздвоявах, защото исках да направя традиционното за BMW - предно разположен двигател и задно предаване. Шасито е изцяло от карбон и представлява клетка подобна на тази на Ferrari Enzo.

Интересната особеност в BMW T1 Motorsport е, че докато вратите се отварят странично, като на стандартен автомобил, покривът и предното стъкло се повдигат в задната си част, за да улеснят влизането в автомобила. Този панел, в който е интегрирано предното стъкло и има функцията на покрив е захванат за предната част на концепцията, малко зад окачването и кормилната уредба. Когато е затворен автомобилът, този панел се интегрира изцяло с останалата част от кокпита на колата. Интериорът е максимално изчистен и уредите за управление са сведени до минимум.

В случай че BMW T1 Motorsport влезе в производство, са предвидени 400 бройки за продажба на частни клиенти и 99 за състезания. Всички 499 автомобила ще са в снежно бял цвят на купето и интериор в бяло и синьо. 99-те ще са украсени с цветовете на BMW Motorsport Racing. Предвиден е V12 двигател с минимална мощност 700 к.с. и максимална скорост надвишаващата 370 км/ч.”

На нас ни остава само да пожелаем успех на Миро в начинанията му и да се надяваме по-често да имаме подобни поводи за гордост. 


Галерия BMW T1 Motorsport Concept
Читателски коментари

MBForever 2008-11-15 13:35:18 0 отговори

MBForever

Това е супер новина. Вече си имаме бългорин във Ferrari.

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg