Автор: admin
Публикувано на: 20.10.2008 00:11:33

Рейтинг:

Електрическият

BMW Group разпространи официална информация и снимки на изцяло електрическата версия на MINI, наречена „E”. Автомобилът ще дебютира на изложението в Лос Анджелис, започващо на 4 ноември. През 2009г. от него ще бъдат произведени 500 бройки, които ще намерят своите собственици в щатите Калифорния, Ню Йорк и Ню Джърси.

MINI E ще се произвежда в британския завод на компанията в град Оксфорд, след което автомобилите ще се изпращат в централата на BMW в Мюнхен, за да се оборудват с електродвигатели и литиево-йонни батерии, които ще се разполагат на мястото на задния ред седалки в купето.

Батериите ще се зареждат стандартно за 8 часа, но компанията ще предлага на всеки клиент да си закупи допълнително уред с по-висок ампераж, позволяващ презареждане само за 2.5 часа. С пълни батерии MINI E може да измине над 240км., като автомобилът е оборудван и със система, използваща отделяната от спирачките енергия за зареждане на батериите.

Двигателят на MINI E е с мощност 204к.с. и максималем въртящ момент 220Нм. Той позволява на автомобила да ускорява от 0-100км/ч. за 8.5сек., като максималната скорост е с ограничение на 152км/ч. Теглото на двуместното електрическо возило е 1 456кг.


Галерия MINI E
Тагове: LA Auto Show, Mini, Mini E
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg