Автор: admin
Публикувано на: 03.10.2008 10:26:27

Рейтинг:

Honda

Основната мисия на Honda в Париж е да представи хибридната си концепция Insight, на която ще бъде базиран най-евтиният хибриден автомобил в Света. Производствената версия на модела ще видим още в началото на 2009г. по време на изложението в Детройт, а продажбите и ще стартират през второ тримесечие на същата година.

Honda Insight Hybrid Concept се задвижва от 1.3-литровия двигател на модела Civic Hybrid, който се подпомага от четвъртото поколение на хибридната система Integrated Motor Assist. Скоростната кутия е безстепенна CVT, а литиево-йонните батерии са разположени под седалките на автомобила.

За разлика от Toyota Prius, Honda Insight не може да се движи само на електричество. Компанията изтъква причината да се спре на този вариант, тъй като целта и е била да постигне ниска цена на автомобила. Въпреки това от Honda твърдят, че разходът на гориво може да бъде дори по-нисък от този на Prius.

Японците предвиждат да продават по 200 000 бройки годишно от Insight. Очаква се цената на хибридния автомобил да бъде межди $18 000 и $19 000, като ще е доста по-ниска от тази на основния и конкурент Toyota Prius ($23 000). 


Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg