Автор: admin
Публикувано на: 22.12.2008 00:31:02

Рейтинг:

SLR

Вече ви показахме SLR Stirling Moss, с който Mercedes-Benz и McLaren обогатяват моделното семейство на най-успешния си супер спортен автомобил SLR. Колата няма нито покрив, нито предно стъкло, отделящи водача и неговия спътник от външния свят, които обаче имат възможност да изпитат удоволствието от високата скорост и всички преимущества на спийдстъра.

SLR Stirling Moss притежава усъвършенствани технологии и спиращ дъха дизайн, който интерпретира легендарното наследство на моделите SLR. С наличните 650 конски сили, автомобилът ускорява от 0 до 100 км/ч. за по-малко от 3.5 секунди и достига максимална скорост от 350 км/ч.

Тази извънредна концепция позволява на новия спортен автомобил да бъде легитимен носител на името на легендата в британския моторен спорт и рекордьор в Миле Мия – Стърлинг Мос. Състезателят, който извоюва победа след победа с легендарните болиди Mercedes-Benz SLR през 1955 година.

Ексклузивният автомобил ще се произведе в лимитирана серия от 75 бройки, като цената на всяка една от тях ще е 750 000 евро. Последният екземпляр от настоящият SLR роудстър ще слезе от конвейра в края на май 2009г., а производството на SLR Stirling Moss ще стартира непосредствено след това.

Конструкторите на Stirling Moss са използвали богатия опит, натрупан при производството на SLR Coupé и Roadster, и в частност екстравагантата конструкция от въглеродни нишки, окачването и мощният V8 двигател. Общото между Stirling Moss и неговите предшественици са аеродинамичният плосък под и дифузерът на задната броня, с които се постига максимално сцепление на задния мост с пътя, но с една малка разлика, че тук дифузерът е значително по-голям от използвания при купето и роудстера.

Благодарение на излючително прецизната работа във въздушен тунел, SLR Stirling Moss винаги генерира нужното сцепление и постига максимална сигурност при управление. Водачът може ръчно да оперира с въздушната спирачка Airbrake, за да ускори спирането, а при рязко натискане на спирачния педал и скорост над 120 км/ч. тя се задейства автоматично.

 


Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg