Автор: admin
Публикувано на: 09.02.2009 00:55:54

Рейтинг:

Pagani

Италианският производител на супер спортни автомобили Pagani представи новия си модел Zonda R на бляскава церемония във Виена преди три седмици, но сега от компанията разпространиха още снимки и повече подробности за него.

Както вече Ви информирахме, от Zonda R ще бъдат произведени само 10 екземпляра, като цената на всеки един от тях ще е точно 1 460 000 евро без включени данъци. Тялото на автомобила е изработено изцяло от карбон, а шасито му е алуминиево.

Двигателят на суперавтомобила е 6.0-литров V12 на AMG, който се използва при модела Mercedes-Benz CLK GTR. Неговата мощност е 750к.с., а максималният му въртящ момент достига 710Нм. Zonda R ускорява от 0-100км/ч. за 2.7сек. и развива максимална скорост от над 350км/ч.

Основната причина за тези отлични показатели е ниското тегло на превозното средство, което е едва 1 070кг. За да успеят да го постигнат, инженерите на Pagani са използвали за направата на елементите, включително и на винтовете, материали като карбон и титан.

Zonda R
не е никак малък автомобил. Габаритите на купето са 4,89м. дължина, 2м. широчина и 1м. височина, а разстоянието между двете оси е 2,79м. Аеродинамиката на автомобила е подобрена чрез плоски капаци отдолу, масивен заден дифузер и автоматично регулируемо задно крило.


Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg