Автор: vladi
Публикувано на: 14.01.2011 13:37:49

Рейтинг:

Mercedes

Новото поколение на Mercedes SLK не е изложено на щанда на компанията в Детройт, но това не попречи на немците да разкрият всички подробности за него именно по времето, когато се провежда автосалонът.

Въпреки че зимата е още в разгара си, ако искате да карате автомобила през това лято, то непременно трябва да направите заявка бързо, тъй като се очаква интересът към него да е голям. Поръчките за новия Mercedes SLK ще започнат да се приемат от следващата седмица.

Автомобилът е получил изцяло нова платформа, като отново ще е с твърд сгъваем покрив, но той ще може да е два вида. Стандартният е алуминиев с прозрачен детайл, а като опция ще се предлага стъклен с функцията Magic Sky Control, която позволява промяна в затъмнението. Последното може да става ръчно с натискането на бутон или автоматично, според силата на слънцето.

Външно новият Mercedes SLK е много силно повлия от дизайна на SLS, като в интериора също се наблюдават сходни елементи. Важно е да се спомене, че ако бъде поръчан с „магическия” покрив, той ще предпазва от прекомерно повишаване на температурата във вътрешността, макар и колата да е в покой.
 
Роудстарът ще се предлага с три бензинови двигателя. SLK 200 е оборудван с 1.8-литров агрегат с мощност 184к.с., SLK 250 също разчита на 1.8-литров, но доставящ 204к.с., а при най-мощната модификация SLK 350 двигателят е 3.5-литров V6, генериращ 306к.с.
 
Базовият Mercedes SLK 200 е в състояние да ускорява от 0-100км/ч. за 7.0сек., докато при SLK 350 това става за 5.6сек. Цената на първия започва от 38 675 евро, на SLK 250 - от 44 256 евро, а на топ модификацията - от 52 300 евро.

На по-късен етап, Mercedes ще въведе за първи път в историята на модела дизелов двигател, който ще е 2.1-литров с мощност 204к.с. Освен това, със сигурност ще видими и модификацията SLK 55 AMG, която ще разчита на нов 5.5-литров V8 агрегат, разполагащ с 420к.с.


Галерия Mercedes SLK 2012
Тагове: Mercedes, Mercedes SLK
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg